Trikologi – En unik naturhårvårdsbehandling.

Vi använder naturens egna krafter från örter och växter som stimulerar hårväxten och förbättrar synligt hårets kvalitét.

Hur lång är behandlingstiden per gång?
Hela behandlingen består av tre steg och tar 1 timme och 15 minuter.
Själva behandlingen tar ungefär 40 minuter. Till det tillkommer tid för ett första steg med rengöring och massage, ca 15 minuter, samt hårtvättning, efterbehandling och styling på ungefär 20 minuter.

Vad känner du under behandlingen?
När alla ingredienser appliceras och masseras känns det oftast svalkande i hårbotten.
Det ger dig en skön känsla och du känner dig avslappnad.
De flesta kan hjälpas. Erfarenheten visar att de allra flesta som rekommenderas behandling uppnår goda resultat och upplever god och långvarig effekt av Tricologimetoden.

Varför tappar vi håret?
Det finns många anledningar tex
• Medicinska skäl
• Näringsbrist
• Efter en graviditet
• Alopecia areata (fläckvis håravfall)
• Manligt håravfall
• Håravfall i samband med klimakteriet

Hur många behandlingar behövs?
Beror på problemet och människors individuella kondition. Med en kur med tio behandlingar parallellt med egen hembehandling kan vi återskapa hårsäckarnas förmåga att öppna sig och ta till sig näring för att främja tillväxten.
Under behandlingsperioden startas en process med ökning av blodcirkulationen i hårbotten och hårsäckarnas syreintag. Utvecklingen följs alltid med mikrokameran.

När märks förbättringen?
Resultaten är högst individuella. Vilken sorts problem man har och hur länge man haft problem, livsstil, arbetsförhållanden och den dagliga stressnivån är avgörande.

Ibland ser man genom mikrokameran först att hårbottnen blir
friskare innan man ser nya hårstrån.

Naturligtvis är det viktigt att man sköter hembehandlingarna på rätt sätt.

Undersökning med mikrokamera

I våra undersökningar använder vi en mikrokamera som förstorar upp hår och hårbotten 200 gånger. Via en monitor kan vi se på hårbottenstrukturenom den är fet eller torr. Med 25 års erfarenhet har man kunnat hitta cirka 240 olika varianterav hårbottenproblem. Noggrann analys med mikrokameran ger bästa grund för personliga behandlingar efter behov. Alla produkter i form av essenser, oljor, vitaminer och mineraler är tillverkade av rena naturråvaror. Produkterna är kliniskt testade på människor. Preparaten i kombination medför att de båda processerna förstärker varandra – en så kallad positiv synergieffekt som är utgångspunkt för metodens goda resultat! Vi lämnar inte någon ensam med våra naturmedel. Vi gör regelbundna kontroller, följer förändringar och anpassar behandlingar efter varje minsta förbättring för att nå bästa resultat!

Vi samarbetar med Svenska Trikologi Akademien

srt-loggo