Trådning

En hårborttagningsmetod som tar bort hårstråna med roten och ger därför ett långvarigt resultat (till skillnad från t.ex. hårborttagningskräm och rakning där håret växer ut efter bara någon dag). Man tvinnar en tråd och drar den på ett speciellt sätt över huden så att alla strån följer med, även små tunna fjun. Metoden är flera tusen år gammal och har använts mycket i Mellanöstern och Asien.

Hur mycket kan man tråda?

Man kan antingen tråda små områden så som överläppen, underläppen och hakan, men man kan också tråda hela ansiktet, halsen och nacken. På vår salong är det olika prisklasser beroende på hur stort område man vill tråda, allt från trådning mini till trådning lyx! Man kan även tråda brynen, fast hos oss gör vi formen med pincett och sax och trådar sedan runt omkring.

Hur länge håller det?

Det är olika hur snabbt håret växer, i ca 3 veckor brukar de flesta vara helt hårfria men på vissa tar det ännu längre tid. Om man trådar regelbundet så minskar hårväxten, och då behöver man inte tråda ofta alls.

Pris:

Överläpp, 180 kr 10 min
Nacke, 240 kr 15 min
Kinder & kindben, 240 kr 15 min
Underläpp, haka & käke, 310 kr 15 min
Classic & överläpp, 370 kr 20 min
Över & underläpp, haka & käke, 410 kr 30 min
Hela ansiktet, 550 kr 45min

Kan man få grövre hårväxt av att tråda?

Trådning stimulerar inte hårsäckarna och ska inte göra så att stråna blir grövre, som sagt så kan hårväxten tvärtom minska om man trådar regelbundet en längre tid.

Är det dåligt för huden att trådas?

Nej inte alls! Det sätter igång blodcirkulationen i huden och tar bort döda hudceller, lite som en peeling. Många gör det som en ansiktsbehandling även om håret inte stör dom, lite som microneedling.