Mineral Treatment

i kombination med det innovativa plåstret Patch mot håravfall som gradvis avger de aktiva ämnena.
En effektiv hårbehandling inriktar sig på att optimera det specifika tillståndet hos hårbottnen och de olika faserna i hårets livscykel.
Den enastående Intensivbehandlingen från Emmebi Italia som hjälper till att förebygga håravfall stärker och främjar hårets naturliga
livscykel och kompenserar perfekt för näringsbristen hos rötterna och gör håret tjockt, friskt och glänsande.

Hur verkar den:
a) Den rengör håret skonsamt tack vare det specifika schampots
”Fri från SLES”-formula.
b) Den ökar energiflödet till cellerna som bygger upp håret tack
vare det organiska svavlet i behandlingen och fastställer flödet
av vitala naturliga aminosyror (cystein).
c) Den skyddar mot fria radikaler under hårets tillväxtfas.
d) Den ökar antalet näringsämnen som är viktiga för att motverka håravfallet och stoppar bildandet av enzymet 5-alfa-reduktas
som förorsakar flintskallighet och håravfall. Produkten avger Serenoa Repens, som absorberas av huden genom appliceringen av plåstret Patch.

Den kombinerade verkan av TC Strong för tillväxt + Patch mot håravfall motverkar tillfälligt och utbrett håravfall och gör att håret blir
tjockare och främjar tillväxten.

progr-intens-anticad_svezia_print-12

Varför tappar man hår?

Ett tjockt hår är lika med och signalerar alltid hälsa och välbefinnande. Rakt eller lockigt, långt eller kort, blont, brunt eller svart, håret har alltid spelat en avgörande roll för vårt utseende. Det är därför viktigt att sköta om det regelbundet för att bevara dess kvalitet och mängden hårstrån.
Vårt hår har en naturlig cykel som ständigt förnyas.
Hårets livsrytm utmärks av tre faser.
Anagen fas: Växtperiod. Varar i genomsnitt 4 år.
Katagen fas: Viloperiod. Varar ca 3 veckor.
Telogen fas: Håravfallsperiod. Varar 3 – 4 månader.

Varje dag tappar vi i genomsnitt mellan 60 och 100 hårstrån. Detta är helt normalt eftersom det efter en viloperiod på mellan två och fem månader startar en ny tillväxtperiod. Det växer ut ett nytt hårstrå som ersätter det som tidigare har fallit av.
Vid överdrivet håravfall under loppet av några månader beror håravfallet inte på den naturliga förnyelsecykeln utan på andra faktorer.
Det är då som det är nödvändigt att agera snabbt för att hjälpa till att begränsa och förebygga det överdrivna håravfallet.

Orsakerna till överdrivet håravfall

Överdrivet håravfall är ett utbrett fenomen som ständigt ökar såväl hos kvinnor som hos män. Två av tre lider av överdrivet håravfall d.v.s. de tappar mer än 60 – 100 hårstrån per dag.
Orsaker: Ärftlighetsfaktorer, stress, utmattning, hormonell obalans, graviditet.
Årstidsväxlingar är något som förstärker dessa faktorer.
Det sker under alla omständigheter en allvarlig försvagning av roten. Tillväxtfasen förkortas och håret faller av för tidigt.

 

mineral-treatment

Ladda ner broschyren om Mineral Treatment